Η Βρετανία πενθεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και οι εκδηλώσεις θλίψης είναι συνεχόμενες και παντού: πορτραίτα της βρίσκονται στις στάσεις των λεωφορείων, του μετρό, στις βιτρίνες των καταστημάτων, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ακόμα και στους ιδιωτικούς χώρους ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων αναμένοντας να προσκυνήσουν το φέρετρό της, πριν την κηδεία της τη Δευτέρα.

Σήμερα, το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι θα «παγώσει» την είσοδο στην ουρά αν η ζήτηση αυξηθεί πολύ και στη μια μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα ανακοίνωσε: «Σας παρακαλούμε μην πηγαίνετε εκεί».

Ενδεικτικό είναι ότι και το κίνημα Republic, που μάχεται για την κατάργηση της μοναρχίας, εξέφρασε «τη θλίψη του» για τον θάνατο της Ελισάβετ σε σύντομο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το 44% των Βρετανών δήλωσε ότι έκλαψε για τον θάνατο της βασίλισσας.

Μπροστά στο εθνικό πένθος, ακόμα και η δημοτικότητα του Καρόλου Γ’ αυξήθηκε μετά την άνοδό του στον θρόνο, βάσει δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι θα είναι καλός βασιλιάς, ενώ το 94% αποτίμησε θετικά την πρώτη του ομιλία ως μονάρχη.

Εν τω μεταξύ, εν τω μεταξύ, η αναμονή στη ουρά από ανθρώπους που θέλουν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.
για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ελισάβετ ξεπερνά σήμερα τις 20 ώρες. 

Χθες ανάμεσα στο πλήθος που περίμενε για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ ήταν και ο πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος περίμενε για 12 ώρες. 

Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας – ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι – αναμένεται να πάνε σήμερα να προσκυνήσουν το φέρετρό της ενώ σήμερα πρόκειται να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ και οι εκπρόσωποι των 14 βασιλείων της Κοινοπολιτείας.

Η κηδεία της Ελισάβετ γεγονός σημαντικότερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική…