Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που παρέσυρε ένα σχολείο αγροτικής κοινότητας στη βορειοδυτική Κολομβία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Έχουμε πολύ θλιβερά νέα: τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους» σε αυτή την κατολίσθηση, δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού των Άνδεων, Κάρλος Οσόριο, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Πέμπτης.

Ένας πρώτος απολογισμός είχε κάνει λόγο για οκτώ παιδιά που αγνοούνταν. Τα έξι παιδιά που ανασύρθηκαν από τα ερείπια νοσηλεύονται σε «σταθερή» κατάσταση σε κοντινό νοσοκομείο, είπε ο δήμαρχος.

«17 μαθητές ανασύρθηκαν ζωντανοί (….) η δασκάλα και η μητέρα ενός ανηλίκου επίσης», πρόσθεσε.

Κολομβία

Τα παιδιά βρίσκονταν σε διάλειμμα, παρουσία της δασκάλας και μιας μητέρας, κατά τη διάρκεια της τραγωδίας.

Σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ελιάνα Ρινκόνες, η μοναδική δασκάλα του σχολείου, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 22 παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο τη στιγμή που συνέβη η κατολίσθηση.

«Ήμασταν όλοι στο διάλειμμα όταν ξαφνικά ακούσαμε κάτι πολύ δυνατό, γυρίσαμε όλοι (για να κοιτάξουμε), μέσα σε δευτερόλεπτα τρέχαμε όλοι (…) δεν ξέραμε καν πού τρέχαμε, δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να τρέχουμε», εξήγησε.

Κολομβία

Η κατολίσθηση σημειώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Κολομβίας εξαιτίας του μετεωρολογικού φαινομένου Λα Νίνια. Κατά προβλέψεις μετεωρολόγων, οι ισχυρές βροχές αναμένεται να συνεχιστούν ως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ