«Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να πιστεύει στον παρεμβατικό και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «και όχι μια κυβέρνηση που να θεωρεί αμάρτημα προπατορικό να ρυθμίζει τις αγορές και να παρεμβαίνει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist, όπου τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση με πολιτική βούληση να συγκρουστεί με συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι παίζει «παιχνίδι με τις εκλογές» και αναρωτήθηκε αν «υπάρχει έστω ένας πολίτης που να πιστεύει ότι με τέτοιο έλλειμα σοβαρότητας και ευθύνης, μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές: Δεν πάμε σε πρόωρες, αλλά… απειλεί η «βόμβα» της απλής αναλογικής και ο παράγων «Τουρκία»

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σε όλες τις συνθήκες και πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης όπως οι σημερινές, χρειάζεται από την πολιτική εξουσία σχέδιο, σοβαρότητα, συναίσθηση της ανάγκης να προστατευτούν, όσο αυτό είναι δυνατό, η κοινωνική συνοχή και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα».

Και προσέθεσε: «Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση, που δυστυχώς, επενδύει σε αυτό που ξορκίζει, στον λαϊκισμό, τον διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών».

«Παιχνίδι Μητσοτάκη με τις εκλογές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε ως παράδειγμα το «παιχνίδι» – όπως το χαρακτήρισε – «του κυρίου Μητσοτάκη με την κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας, τις εκλογές», σημειώνοντας πως «άνοιξε ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα τη διαδικασία πρόωρων εκλογών. Με δηλώσεις, με ανακοίνωση υποψηφίων του κόμματός του, με διαρροές σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με κάλεσμα υπουργών και βουλευτών να ριχτούν στη μάχη του σταυρού, στη μάχη της εκλογής τους».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι χθες (6/7) στη Βουλή, «με μισόλογα, και σήμερα σε συνέντευξή του πιο καθαρά, ανακάλυψε και μας ανακοίνωσε ότι όλα αυτά που μέχρι χθες ο ίδιος προωθούσε και προετοίμαζε, οι πρόωρες εκλογές δηλαδή, δεν είναι…