Τι συζήτησαν οι κάτοικοι της Σάμου με τον Αλέξη Τσίπρα

Την αγωνία τους για το τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει και το νησί τους εξέφρασαν στον Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου που είχαν την ευκαιρία να τον χαιρετήσουν και να  συνομιλήσουν μαζί του.

Ακρίβεια

«Οι μισθοί δεν φθάνουν πια. Ούτε αυτά που εισπράττουμε Ένα ψωμί πήγα και πήρα σήμερα 1.30 ευρώ. Η βενζίνη στα ύψη. Δεν μπορεί να ζήσει ο κόσμος» σημείωσε η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στην κεντρική αγορά.

«Να είσαι καλά να σε ξαναψηφίσω» του ευχήθηκε άλλη κάτοικος που τον αγκάλιαζε γιατί όπως είπε είναι ο πιο τίμιος πρωθυπουργός  της Ελλάδας. «Το πήραμε απόφαση, δεν θα πάρουμε τα αναδρομικά. Την πήραμε την κρυάδα» ανέφεραν στον Αλέξη Τσίπρα ζευγάρι συνταξιούχων.

Διαβάστε επίσης Τσίπρας στο Economist: «Η κυβέρνηση επενδύει στο λαϊκισμό, το διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μεγάλα προβλήματα του νησιού ιδιαίτερα λόγω της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Σάμος έχει πληγεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια από την πανδημία, τον σεισμό, τις προσφυγικές ροές, αλλά και την ακρίβεια, καθώς τα καύσιμα στο νησί, όπως και στα περισσότερα νησιά, είναι ακριβότερα κατά 40 με 50 λεπτά.

Αποκέντρωση και κίνητρα

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο παραγωγικό σχέδιο οικονομικής ανάταξης της υπαίθρου με κεντρικό στόχο την αποκέντρωση και τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν στους κατοίκους προκειμένου να παραμείνουν στα νησιά.

Ιδιαίτερη έμφαση  έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ρόλο που πρέπει να παίξουν τα Πανεπιστήμια στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι εθνικό έγκλημα η στρατηγική του υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης για  μείωση των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στην ελάχιστη  βάση εισαγωγής επανέλαβε θα καταργηθεί. Δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού των κρατικών πανεπιστημίων σε βάθος τετραετίας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν αντάξια της φήμης τους.

Καθυστερήσεις στην εκταμίευση κονδυλίων για τους σεισμόπληκτους

Νωρίτερα  ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο και τις συνοικίες στο Βαθύ που…