Αμφίβολο είναι αν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσουν αύριο στη Βουλή να λάβουν το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης

Αύριο Δευτέρα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της κοινοβουλευτικής μάχης για τις υποκλοπές. Η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει για επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής με φόντο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Το δεύτερο ημίχρονο

Αν η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή μπορεί να θεωρηθεί, με ποδοσφαιρικούς όρους, το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την εξεταστική επιτροπή αύριο (η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι) τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δεύτερο ημίχρονο.

  • Διαβάστε επίσης Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε γιατί με παρακολουθούν – Ραντεβού στην εξεταστική
  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή: «Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας – Έχετε τη δυσπιστία του λαού»

Ωστόσο, με τα ως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχουν ανατροπές στο όποιο σκορ και την έκβαση του αγώνα όπως αυτό προδιαγράφηκε την Παρασκευή. Και τούτο διότι τα επίμαχα πολιτικά ζητήματα από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς τέθηκαν και ο καθένας απάντησε όπως έκρινε σωστά με βάση τις δικές του προτεραιότητες και σκοπιμότητες. Και φυσικά θα κριθεί γι’ αυτό.

Χωρίς τους αρχηγούς αύριο

Με άλλα λόγια, δεν αναμένονται εκπλήξεις, πλην συγκλονιστικού απροόπτου. Μάλιστα η μέχρι τώρα εικόνα από το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν προτίθενται να κατέβουν αύριο με το βαρύ πυροβολικό τους στο γήπεδο της Βουλής, τους αρχηγούς τους. Κοινώς είναι αμφίβολο αν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσουν να λάβουν το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είναι και το πρόσωπο των ημερών στην υπόθεση των υποκλοπών έτσι κι αλλιώς -ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα- δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση καθότι είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου. Ο κ. Κουτσούμπας -επίσης το ΚΚΕ καταγγέλει από το 2016 και όλη την τελευταία πενταετία υποκλοπές-