Τα βασικά σημεία των πρωτολογιών Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές

Κάνοντας αυτοκριτικές αναφορές για την υπόθεση Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη νομιμότητα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του και από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τις υποκλοπές ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του επέμεινε στην ως τώρα κυβερνητική γραμμή διαμηνύοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Υποδέχτηκα με αυτοκριτική

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε επίσης στη σκληρή γραμμή καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκλογές και χρέωσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη σε εντολή του ίδου του κ. Μητσοτάκη.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης η συζήτηση και να αναζητηθούν συγκλίσεις για τις θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΥΠ, το έργο της οποίας και υπερασπίστηκε.

  • Διαβάστε επίσης Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος
  • Διαβάστε επίσης Επίθεση Βενιζέλου στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας λέγοντας ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεχόταν πυρά ότι παρακολουθούσε βουλευτές της και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σάντσεζ.

Παράκεντρα μας άκουγαν με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε τα εξής: Κι εγώ πληροφορούμαι ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω και εγώ ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό.

«Υποδέχτηκα με αυτοκριτική τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως όταν την πληρθοφοθρήθηκα δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος και απάντησα με αλλαγές σε προσώπα και προτάσεις για πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα κινήσεις του για την αποδοχή του αιτήματος Τσίπρα αλλά και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής καθώς και τις προτάσεις με τις δέσμες μέτρων για τις αλλαγές στην ΕΥΠ υπογράμμισε ότι χρειάζεται «προσοχή» καθώς «καμία πρωτοβουλία δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο που…