«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της (σ.σ. η υπουργός Λίνα Μενδώνη) την εργαλειοποίηση του πολιτισμού», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, σχετικά με την απόφαση Μενδώνη να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Στην «συνειδητή» απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναφέρεται ανακοίνωση του υπουργείου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί ότι αποχώρησε από την παράσταση για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τα συνθήματα των καλλιτεχνών αναφορικά με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως επισημαίνεται, «ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της (σ.σ. η υπουργός Λίνα Μενδώνη) την εργαλειοποίηση του πολιτισμού».

Το ΥΠΠΟΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια», προσθέτοντας: «Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Διαβάστε επίσης: Απόφαση για αποφυλάκιση Λιγνάδη: «Παράθυρο» για έφεση από την Εισαγγελία Εφετών

Ηλιόπουλος: «Η κ. Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης»

Νωρίτερα, επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού είχε εξαπολύσει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας:

«Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: ‘Οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή’».

«Το δικό της πανό»

«Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «Τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, καταλήγοντας πως «η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο χώρο του Φεστιβάλ, αποχώρησε πριν ξεκινήσει η παράσταση.