«Έφτασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κηλιδώνει τη μνήμη του παιδιού και ως αυτόκλητος μεταθανάτιος νονός του το «ξεβάφτισε» από Μαρία. Ποιο όνομα της έδωσε δεν μας είπε.

Να ανακαλέσει την αναφορά του για τη νεκρή Μαρία στον Έβρο καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τομεάρχης Παιδείας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Δείγμα απανθρωπιάς

Ειδικότερα ο Νίκος Φίλης, σε δήλωσή του για την αναφορά του προωθυπουργού στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές ότι «υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που σιγοντάρουν ψέματα ότι δήθεν Έλληνες άφησαν ένα μωρό να πεθάνει στο έδαφος της Ελλάδος και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας; Ντροπή. Ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα», κάνει λόγο για πολιτικό και ηθικό θέμα που εγείρεται χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Μητσοτάκη δείγμα απανθρωπιάς.

  • Διαβάστε επίσης «Θάνατος στα σύνορα της ΕΕ» – Άρθρα κόλαφος στον Διεθνή Τύπο για το προσφυγικό με αφορμή τον Έβρο

Ο κ. Φίλης τονίζει ότι προσβάλλεται η μνήμη του νεκρού προσφυγόπουλου επισημαίνοντας ότι όντως το όνομά του ήταν «Μαρία».

Την ξεβάφτισε

«Έφτασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κηλιδώνει τη μνήμη του παιδιού και ως αυτόκλητος μεταθανάτιος νονός του το «ξεβάφτισε» από Μαρία. Ποιο όνομα της έδωσε δεν μας είπε. Με αποτέλεσμα καταγγελίες από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την HumanRights360, που σε ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται: «Σε ποιο Κράτος Δικαίου ο πρωθυπουργός αμφισβητεί το όνομα ενός παιδιού;» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη έχει ως εξής:

«Κατά την αξιοθρήνητη εμφάνισή του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης πέραν των άλλων ντροπιαστικών αναφορών και ψευδολογιών, υπέπεσε στο βαρύτατο ατόπημα, να αμφισβητήσει το όνομα της μικρής Μαρίας που έχασε τη ζωή της στον Έβρο. Η αναφορά του αυτή εγείρει πέρα από πολιτικό και ηθικό θέμα. Είναι δείγμα απανθρωπιάς!

Φρικτό γεγονός

»Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτησή μας θέσαμε εγκαίρως το ζήτημα και ζητήσαμε να διασωθούν οι πρόσφυγες από τη νησίδα του Έβρου, να ανασυρθεί και να ταφεί όπως αρμόζει το σώμα του νεκρού παιδιού. Απαιτήσαμε να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση…