Τα εύθυμα κινητικά γλυπτά της Rosie McGinn έχουν εδώ και λίγες μέρες εκτοπίσει τις κούκλες βιτρίνας από την μπουτίκ του Balenciaga στο Μανχάταν. Για μοντέλα Φθινοπώρου 2022, ο οίκος μόδας επέλεξε φουσκωτά κινητικά γλυπτά.

«Για μένα, ο ενθουσιασμός έγκειται στο ότι δεν έχεις ιδέα του πώς θα προκύψουν» είπε η 28χρονη Βρετανή καλλιτέχνις. «Πάντα δείχνουν λίγο πιο περίεργα από ό,τι έχεις φανταστεί», πρόσθεσε η τελευταία καλλιτέχνις που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Art in Stores» του Balenciaga (προηγούμενοι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν ονόματα όπως Anna Uddenberg και Tejo Remy). «Ειλικρινά, όταν έλαβα το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς, έπρεπε να το στείλω στον σύντροφό μου για να επιβεβαιώσω ότι είναι αληθινό. Ήταν μια νέα εμπειρία να δουλέψω στη μόδα αντί στον κόσμο της τέχνης» εξομολογήθηκε.

Οι πόζες των φουσκωτών κουκλών ποικίλουν από το να στέκονται προσοχή με τα χέρια, θριαμβικά, σε έκταση μέχρι άμορφες μάζες στο έδαφος (χρονοδιακόπτης πυροδοτεί το ξεφούσκωμά τους). Αυτή η μετάβαση από το χαρούμενο φουσκωτό στο γκροτέσκο άμορφο είναι ένας από τους λόγους που τραβά τη McGinn στο συγκεκριμένο μέσον καλλιτεχνικής έκφρασης. «Είναι σαν δέκα δευτερόλεπτα χαρά και μετά δύο δευτερόλεπτα ξεφούσκωμα. Το έργο μιλά για τους ανθρώπους που πάντα θέλουν να κυνηγήσουν το high τους και μετά η πραγματικότητα της απογοήτευσης», διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ