Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Daily Sabah σημειώνει ότι τα πυραυλικά συστήματα θα αναπτυχθούν σε μονάδες στην περιοχή του Εβρου, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου

Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει στραμμένο το βλέμμα των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία το θεωρούν ως έναν ιδανικό δίαυλο διατήρησης της ρητορικής έντασης.

Ενδεικτικό το δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της Daily Sabah που αναφέρεται στις συνομιλίες Ελλάδας – Ισραήλ για την αγορά από την Αθήνα πυραυλικών συστημάτων, τα οποία κατά την τουρκική εφημερίδα θα αγοραστούν για χρήση εναντίον της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Λαπίντ: Τι ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος

Οι ισραηλινοί πύραυλοι

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δημοσιεύματα που θέλουν την Αθήνα πολύ κοντά στο να υπογράψει συμφωνία για τους πυραύλους Spike non-line-of-sight (NLOS) που παράγονται από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd και υπογραμμίζει ότι συνολικά 27 συστήματα κόστους 370 εκατομμυρίων ευρώ (374,8 εκατομμύρια δολάρια) θα αρχίσουν να φτάνουν στη χώρα ήδη από το 2023.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα η Daily Sabah σημειώνει ότι τα πυραυλικά συστήματα θα αναπτυχθούν σε μονάδες στην περιοχή του Εβρου, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα υπέγραψε πρόσφατα επίσης πολλαπλές συμφωνίες εξοπλιστικών τόσο με το Ισράηλ για την αγορά drones, με τη Γαλλία για την αγορά μαχητικών Rafale όσο και με τις ΗΠΑ Ηνωμένες Πολιτείες για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.Ενώ ακόμα πιο πρόσφατα έστειλε επιστολή ενδιαφέροντος στην Ουάσιγκτον αιτούμενη την αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αν και η Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε κούρσα εξοπλισμών με τη γειτονική και σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, συνεχίζει να πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις ένοπλες δυνάμεις της.

Αγοράζει όπλα κατά της Τουρκίας

Το εν εξελίξει εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την πρόθεση της Τουρκίας να προστατεύσει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως υποστηρίζει η Daily Sabah σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Αθήνα να μην μπει σε μία κούρσα εξοπλισμών αλλά να προσπαθήσει να λύσει τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ άλλων στο Αιγαίο, την…